Hej!
Denna sida har upphört.
Vår nya sida hitter du på adressen
www.ljungskile.org

Du är här: Startsida >
OM MUSIKLÄRARNA
Sidan uppdaterad 2017-02-17
Dela |
 

Här får du veta lite mer om några av lärarna på musiklinjen. Vad de har gjort, hur de arbetar – och inte minst hur de ser ut.

Owe Almgren

Owe Almgren
lärare i bas

Elbasist utbildad på musikhögskolan Göteborg i slutet av 80-talet början på 90-talet. Har arbetat som musiker och pedagog i sen mitten av 90-talet.

Hemsidor: www.owealmgren.com
www.ohyeahrecords.com

Tillbaka till lärarsidan

Upp

Ulf Bandgren

Ulf Bandgren
lärare i elgitarr

Gitarrist född i Uddevalla 1961 som bott i Göteborg sedan 1983. Arbetar som lärare i gitarr och ensemble på Musikhögskolan "HSM Artisten" i Göteborg sedan 15 år.

Har spelat med de flesta artister och musiker i Sverige sedan -80 talet i de flesta stilar men mest jazz. Har bott i New York i sammanlagt två år till och från de senaste fyra åren. Undervisat och spelat i New York och fått träffa och spela med en massa inspirerande musiker runt om i USA.

Aktuell cd med John Stowell och en ny CD kommer vinter 2015/16 med New York-gitarristen Steve Brown, inspelad sommaren 2013. Cd med tillsammans med Steve Brown var nominerad till en "Grammy award" 2016.

Hemsida: www.ulfbandgren.com

Tillbaka till lärarsidan

Upp

Daniel Berg

Daniel Berg
lärare i klassiskt slagverk

Marimbasolist och kammarmusiker. Har gjort inspelningar för radio och TV och spelat in flera skivor med musik för slagverk och kammarmusik. Undervisar också vid musikhögskolorna i Göteborg och Örebro.

Daniel Berg har erhållit solistdiplom från Musikhögskolan i Göteborg. Dessförinnan studerade han marimba vid Rotterdams Musikkonservatorium i Holland och erhöll även där solistdiplom. Solodebuten ägde rum i Göteborgs konserthus där han tillsammans med Göteborgs Symfoniker uruppförde Anders Nilssons marimbakonsert.

Inom slagverksutbildningen i Ljungskile ges enskild undervisning i orkersterslagverk (liten trumma, timpani mm) samt malletinstrument (marimba, vibrafon). Stor vikt läggs vid olika former av ensemblespel. Undervisningen förbereder för högre musikstudier.

Vid antagningsproven i slagverk skall följande spelas:
• Valfritt stycke för liten trumma
• Valfritt stycke för marimba eller vibrafon.

Daniel Berg, tel: 0709-26 73 79.
E-post:
Hemsida: www.marimbaart.com

Tillbaka till lärarsidan

Upp

Christer Brodén

Christer Brodén
Lärare i klassisk gitarr, klassisk ensemble, musikhistoria mm, linjeföreståndare

Christer Brodén har en gedigen utbildning som gitarrist och lång erfarenhet av att undervisa och ge konserter.

Hans lärare i Sverige var Christer Hellqvist vid Geijerskolan i Ransäter och Gunnar Lif, gitarr och vihuela, vid Musikhögskolan i Ingesund i Arvika. Christer Brodén har också studerat för professor José Tomás i Alicante i Spanien.

Sedan 1986 kombinerar Brodén undervisning i klassisk gitarr med konsertverksamhet, framförallt i de nordiska länderna, men han har även framträtt i Belgien, Tyskland, Spanien, Portugal och Ungern.

Han har gjort inspelningar för Sveriges Radio P2, Radio Nacional de España  och BBC. Från 1987 till 2001 ledde Brodén tillsammans med Christer Hellqvist Vadstena gitarrakademi.

Hans nära samarbete med tonsättarna Kurt Wiklander och Sven Ahlin har resulterat i ett flertal verk för sologitarr, gitarr/piano, gitarr/kör, vihuela/stråkorkester och gitarr/stråkkvartett.

Hemsidor:
www.christerbroden.com
www.myspace.com/cbroden

Tillbaka till lärarsidan

Upp

Fredrik Duvling

Fredrik Duvling
Lärare i klassiskt slagverk

Undervisar i slagverk vid Ljungskile Folkhögskola samt vid Musikhögskolan i Örebro.

Mellan 1998 och 2003 var Fredrik anställd på Det Kongelige Kapel i Köpenhamn och har efter det arbetat som frilans i orkestrar som Göteborgs Symfoniker, Göteborgsoperan, Norrköpings Symfoniorkester, Kungliga Hovkapellet i Stockholm och Trondheims Symfoniorketer m fl.

Studerade för professor Einar Nielsen och Bo Holmstrand vid Musikhögskolan i Göteborg samt för Björn Liljeqvist vid Ingesunds Musikhögskola i Arvika.

Tillsammans med Daniel Berg på marimba har Fredrik spelat i slagverksduon Rhythm Art Duo sedan 1992.

Tillbaka till lärarsidan

Upp

Margaretha Evmark

Margaretha Evmark
Lärare i jazzsång

Sångerska och musiker med en stor musikalisk bredd. Har under många år frilansat inom jazzgenren, alltifrån duo till storbandssolist på jazzklubbar, festivaler etc. Hon har släppt fyra egna album och samarbetat med musiker som Jan Allan, Erik Norström, Nils Landgren, Dan Evmark, Anders Hagberg, Rolf Jardemark mfl.

Har fyra års studier på musikhögskolan i Göteborg och har därefter arbetat som sångpedagog, ensemble, sångensemble  och orkesterledare på estetiskt program, undervisat i jazzimprovisation mm.

Margaretha Evmark har eget förlag och är också läromedelsförfattare till läromedlen Kom igång med teckensång 1, 2 och 3

Våren 2016 representerade Margaretha Evmark Quartet Svensk Jazz på My Unique Jazz Festival i Berlin.

Hemsida: www.magganevmark.se

Länk: www. teckensang forlag.se

Tillbaka till lärarsidan

Upp

Hans Grundberg

Hans Grundberg
Lärare i piano, satslära, gehör och kontrabas, linjeföreståndare 

Hans Grundberg, improvisationspedagog med examen vid Musikhögskolan i Göteborg. Har lång erfarenhet av undervisning, har också skrivit en lärobok i musikteori. 

Hans Grundberg är även aktiv som musiker. Som basist har han spelat med Jan Allan, Karin Hammar, Elin Larsson, Sarah Riedel, Erik Gullbransson m fl.

Tillbaka till lärarsidan

Upp

Rolf Jardemark

Rolf Jardemark
lärare i improvisation

Gitarristen Rolf Jardemark har släppt nio album i eget namn. Han har dubbats till arvtagare åt Rune Gustafsson i SVT:s Jazzduellen, medverkat i över 60 tv-produktioner och i ett flertal musikaluppsättningar på GöteborgsOperan.

Representerad i Scott Yanows bok The Great Jazz Guitarists. Jamvärd på Jazzklubben Nefertitis tisdagsklubb Playhouse. Spelat med Bohuslän Big Band, Bob Mintzer, Lars Danielsson, Michael Ruff, Al Harewood, Jan Allan, Gilbert Holmström m fl.

Examen som improvisationspedagog vid Musikhögskolan Göteborg.

Hemsida: www.rolfjardemark.com

Tillbaka till lärarsidan

Upp

Bo Savik

Bo Savik
lärare i inspelning och ljudteknik

Har examen i ljudteknik från Musikhögskolan i Piteå samt en pedagogisk examen från Karlstad Universitet. Arbetar som frilansande ljudtekniker/musikproducent kombinerat med undervisning.

Under åren som yrkesverksam ljudtekniker har Bo arbetat med inspelning, mix, mastering och produktion inom de flesta genrer.

Har som tekniker medverkat på produktioner med: Lars Danielsson, Caecile Norby, Peter Friestedt, Joseph Williams, Bill Champlin, Christer Brodén, Viktoria Tolstoy, Nisse Landgren, Avishai Cohen, Kungliga Filharmonikerna, Norrköping Symfoniorkester

Hemsida: www.saviksound.se

Länk: Spotify

Tillbaka till lärarsidan

Upp

Terje Sundby

Terje Sundby
lärare i trummor och improvisation

Terje Sundby är född i Sverige 1970, men med norska rötter. Musikaliskt är han uppvuxen i Göteborg på den svenska västkusten. Han har gått Hvitfeldtska gymnasiets musikestetiska linje och är utbildad i trummor, ensemble och komposition vid musikhögskolan i Göteborg. Terje har sedan sent 1980-tal spelat med ett antal av Sveriges mest kända jazz/fusion/latin/folk/etno-grupper och -musiker.

Hemsida: www.xgac.se/terje/

Tillbaka till lärarsidan

Upp

  Upp
Ljungskile folkhögskola     Besök Valdemar Svenssons väg 11, Ljungskile     Post 459 80 Ljungskile     Telefon 0522-68 69 00
21534
 
1