Hej!
Denna sida har upphört.
Vår nya sida hitter du på adressen
www.ljungskile.org

Du är här: Startsida >
 
BOENDE OCH FRITID
Sidan uppdaterad 2017-02-17
Dela |
 

Frukost under stora eken vid fotbollsplanen.
Frukost under stora eken vid fotbollsplanen.

Innebandy är en populär sport i sporthallen.
Innebandy är en populär sport i sporthallen.


Livet på en folkhögskola är inte bara studier. Du ska bo och ha ett liv vid sidan av också.
   Här kan du läsa om vilka möjligheter som finns på och omkring vår skola.


Boende

Om du går på Ljungskile folkhögskola så kan du bo på många sätt. Du kan bo på skolan, hyra rum eller lägenhet i Ljungskile samhälle eller pendla.

På skolan kan du välja mellan rum med lite olika storlek och med eller utan toalett på rummet. Du har tillgång till kök och dagrum med TV. För dig som väljer att bo på skolan ingår frukost och lunch måndag – fredag. Du betalar en avgift där både boende och mat ingår (se prislista under respektive kurs).

Att bo på skolan har många fördelar:

  • Du bor i en lugn och vacker naturmiljö med havsutsikt.
  • Du sparar tid genom att du slipper resor och matlagning.
  • Hemarbete gör du tillsammans med kamrater när du vill och för dig själv när du vill det.
  • Du har tillgång till lektionssalar, bibliotek och datasalar till sent på kvällen alla dagar, även på helgerna.
  • Du har en mängd fritidsaktiviteter på nära håll.
  • Att bo skolan är ett oöverträffat sätt att få kamrater.

Upp

 


Fritid

Musik
På vår skola är det lätt att spela musik. Skolan har stora musikresurser i form av instrument, ljudutrustning och övningslokaler. Dessa används främst av musikklasserna, men en del kan utnyttjas även av andra elever.

Eftersom det är så många som spelar och sjunger är det lätt att hitta kamrater att spela ihop med. En bit in på läsåret brukar det ha bildats en hel del rockband och musikgrupper av olika slag.

På fritt valt skapande har gitarrkurs och musikverkstad varit omtyckta alternativ. Vill du lyssna på musik har du stora möjligheter. Skolans musiklinje och UMUS (allmän kurs med musik) håller ofta konserter på skolan, och skolans olika musikgrupper spelar ofta på gemensamma samlingar fester och på musikkafé på elevernas eget fik.

I Ljungskile finns en jazzklubb där kända jazzmusiker spelar en gång i månaden.

 

Upp

 

Idrott och friluftsliv
Ljungskile folkhögskola har tillgång till sporthall och våra studerande driver en egen idrottsförening som organiserar bl a innebandy, badminton, bordtennis, volleyboll och fotboll. En kväll i veckan ordnas motionspass typ Friskis & Svettis.

Vill du jogga eller promenera kan du bl a välja mellan vackra stigar till våra insjöar och strandpromenaden längs havsstranden. Vill du avsluta träningen med ett dopp kan du alltså välja mellan sött eller salt vatten.

I samhället finns fotbollsklubb, friidrottsklubb, segelsällskap, kajakuthyrning, gym och en 18-håls golfbana.

I Uddevalla (15 minuters bussresa från Ljungskile) finns simhall.

 

Upp

 

Ridning
På 10 minuters gångavstånd från skolan finns ett ridhus med vanliga ridhästar, och några km längre bort kan du hyra islandshästar och rida långa turer i omväxlande terräng.

Golf
Lyckorna Golfklubb ligger vid södra infarten till Ljungskile. En fantastisk naturmiljö omger banan med stora ekar, naturliga vattendrag och närheten till havet. Här finns drivingrange och en Pay & play korthålsbana där alla kan spela, en perfekt aktivitet för kompisgänget. Golfklubbor kan man låna i shopen. Lyckorna GK har studentrabatt på medlemskap.

Upp

 

Film
Skolan har biografutrustning och Ljungskile Filmstudio i samarbete med Hälle IF visar film varje tisdag kväll. Här kan du se ett urval av de allra senaste filmerna. På Filmstudions hemsida och i kalendariet finns uppdaterad information.

Upp

 

Bibliotek
I skolans bibliotek kan du välja mellan ca 15 000 böcker, 100 tidskrifter, uppslagsverk, musiknoter mm. Där finns datorer för informationssökning på Internet och program för sökning efter artiklar i tidskrifter och dagstidningar. Biblioteket är öppet till sent på kvällen alla dagar.

 

Upp

 

Datorer
Datasalarna med internetanslutna datorer är tillgängliga för våra studerande alla dagar till sent på kvällen – även på helgerna.

 

Upp

 

Hantverk
Skolan har en hantverkslokal där man kan arbeta med måleri, textil, trä, metall och keramik. Där kan du delta i organiserade aktiviteter med ledare, men du kan också gå dit när du vill och sitta och arbeta för dig själv eller med kamrater.

 

Upp

 

Andakter
På skolans område finns ett litet vackert kapell där den som vill kan delta i andakter som organiseras av lärare och studerander.

 

Upp

 

Samhällsservice
I Ljungskile samhälle finns postservice, bankomat, apotek, vårdcentral, folktandvård, bibliotek, livsmedelsaffärer, pizzerior och restauranger, och flera andra affärer, allt inom 10 minuters gångavstånd från skolan.

 

Upp

 

Nära till stan
Även om skolan och Ljungskile har mycket att erbjuda så vill du säkert någon gång åka till stan. Då är det gott att veta att du bara har 7–8 minuters gångväg från skolan till tåg och buss som varje timme kan ta dig till Uddevalla (15 minuter) eller Göteborg (50 minuter).

Kom gärna och besök oss!

  Upp
Ljungskile folkhögskola     Besök Valdemar Svenssons väg 11, Ljungskile     Post 459 80 Ljungskile     Telefon 0522-68 69 00
35311
 
1